Århus by light projektet

I månederne februar og marts, vinteren 2008, lagde Musikhuset i Århus facade til et stort interaktivt medie projekt kaldet ”Århus by light”.
Projektet var et samarbejde mellem Musikhuset Århus, Martin Professional, Wall of Pixels , The Animation Workshop og CAVI/Århus universitet, som led i en humanistisk forskningscase fra Århus Universitet.
I projektet blev Musikhuset indkapslet i 180m2 LED-skærme. På disse skærme kunne man se lysende digitale væsner bevæge sig rundt. Ved hjælp af sensorer der var placeret rund om Musikhuset kunne forbipasserende være en del af den interaktive facade og påvirke væsnernes færden. Man kunne således se sin egen lys silhuet på bygningens facade og lege med væsnerne, skubbe til dem, løfte dem op og lade dem falde igen.
Væsnerne var udstyrede med sociale kompetencer, så de ville gerne have besøg og når en forbipasserende prøvede sensoren kom de frem for at lege med.

Se videoklip fra ”Århus by light”: